HEMA opent outletwinkels in zeker een handvol voormalige warenhuizen van V&D. Het gaat daarbij om tijdelijke vestigingen in Roermond, Ede, Deventer, Apeldoorn en Purmerend, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Er staan volgens haar de komende maanden 'zeker nog wat openingen op stapel', maar nog niet alle locaties zijn bekend. Daarbij gaat het niet altijd om oude panden van V&D. "HEMA kiest voor tijdelijke winkelpanden met een centrale ligging in een winkel- of stadscentrum", aldus de woordvoerder.

De vestigingen van HEMA dragen de naam HEMARKT, dat vorig jaar werd geïntroduceerd in Den Haag. Sindsdien zijn er verspreid door het land meer van winkels volgens die outletformule geopend. Klanten kunnen er terecht voor afgeprijsde producten zoals kleding, servies en speelgoed.

De winkel in Ede opent op 31 mei zijn deuren en blijft zeker enkele maanden open, meldt Omroep Gelderland. Het contract kan vervolgens telkens met een maand verlengd worden. De pandeigenaar zoekt ondertussen naar een definitieve invulling, waarvoor al gesprekken zouden lopen met andere partijen.

HEMA opent op 8 juni zijn deuren in Apeldoorn en deelt daar de ruimte met Executieverkoop. De zusterformule van So Low is daar in ieder geval tot het eind van dit jaar te vinden. Pandeigenaar Elizen Vastgoed hoopt na de zomer een definitieve invulling te hebben. “'Het plannen en uitwerken van plannen kost tijd. Zo krijg je in die periode toch nog inkomsten”, aldus commercieel directeur Frans Laarman.