Brova was dicht bij redding

Bestuurders Martin Duthler en Peter Seemann van Brova hebben het concern voor het faillissement als geheel proberen te verkopen. Daarvoor waren twee potentiële kopers in beeld, blijkt uit het eerste faillissementsverslag.

ING bevroor begin dit jaar het krediet voor het moederbedrijf van HoutBrox en Duthler. Daarop gingen Duthler en Seemann op zoek naar een koper voor het gehele concern. De twee niet nader genoemde geïnteresseerde partijen zijn uiteindelijk afgehaakt, waardoor in april surseance van betaling moest worden aangevraagd. Enkele dagen later werd dat omgezet in een faillissement.

Brova leed over 2015 een verlies van bijna 1,4 miljoen euro. De cijfers van modeketen Purdey zijn daarbij niet meegerekend. Deze formule werd daags voor het faillissement van de hand gedaan aan investeringsmaatschappij O&C, maar de rechter heeft die transactie teruggedraaid. HoutBrox en Duthler zijn inmiddels overgenomen door het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen. Purdey is verkocht aan de oprichters.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!