​Marge en omzet onder druk bij BCC

​Marge en omzet onder druk bij BCC

De moeizame implementatie van een nieuw ERP-systeem heeft nog altijd een nadelige gevolgen voor de winstgevendheid van BCC. De elektronicaketen heeft deze maand een nieuw systeem ingevoerd om een einde te maken aan de problematiek. Dat laat moederbedrijf Darty Group weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

BCC zag zijn omzet weliswaar iets herstellen, maar er was nog altijd sprake van ‘enige verstoring’. Zo liepen de like-for-like verkopen flink terug. De winkels van Vandenborre in België zagen de vergelijkbare omzet immers voor het vierde kwartaal op rij oplopen, maar samen met BCC werd een daling van 0,9 procent genoteerd.

Verder staat de brutomarge bij de Nederlandse elektronicaketen onder druk. De Belgische en Nederlandse tak van Darty Group zagen de marge gezamenlijk met zo’n negentig basispunten teruglopen. De omzet viel 0,3 procent hoger uit, waarbij het aantal winkels toenam van 135 naar 137. Het online omzetaandeel klom naar bijna zestien procent.

Darty Group noteerde als geheel een omzetgroei van 12,8 procent. Winstcijfers zijn niet bekendgemaakt. Het Franse concern komt hoogstwaarschijnlijk in handen van entertainmentketen Fnac, die een biedingsstrijd met Steinhoff International in zijn voordeel besliste.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!