​Nike opent innovatief distributiecentrum

​Nike opent innovatief distributiecentrum

Nike opende afgelopen week een nieuwe locatie op zijn Europese Logistieke Campus in België. Hiermee neemt het merk naar eigen zeggen de 'supply chain van de toekomst' in gebruik.

De opening van het distributiecentrum zorgt ervoor dat de dienstverlening van Nike naar klanten via Nike.com, Nike retail en zijn groothandelspartners in 38 landen voortaan vanuit één centrale locatie opereert. Nike verstuurt jaarlijks meer dan een miljard pakketten aan schoenen, kleding en sportuitrusting. Op de Belgische campus van Nike werken meer dan drieduizend medewerkers.

Duurzame innovatie speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum. De Europese Logistieke Campus maakt onder meer gebruik van honderd procent hernieuwbare energie. De locatie is verbonden met kanalen, treinverbindingen en snelwegen om het wegennet zo veel mogelijk te ontlasten.

Daarnaast wordt meer dan 95 procent van al het afval dat ter plaatse wordt gecreëerd gerecycleerd. Onder meer de voetpaden rondom de locatie zijn afkomstig van gerecycleerd schoeisel. De locatie is tot slot ontwikkeld om uitbreiding in de toekomst mogelijk te maken en biodiversiteit te ondersteunen. Schapen onderhouden het landschap en bijenkorven op het terrein dragen middels bestuiving van bloemen in de lokale omgeving bij aan de biodiversiteit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!