McGregor in surseance van betaling

McGregor in surseance van betaling

Modeconcern McGregor heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. De winkels blijven voorlopig open, zo maakt het bedrijf bekend.

De curator onderzoekt de mogelijkheden voor het bedrijf, inclusief een verkoop als geheel of in delen. Het modehuis heeft zo’n 150 eigen winkels van McGregor, Gaastra en Adam Brandstore en twaalfhonderd medewerkers. Ook het onderdeel Adam Menswear, met vijftig eigen winkels, verkeert in surseance.

McGregor stelde in april nog Armin Broger aan als nieuwe topman. Oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff trokken zich terug uit de directie. McGregor liet in februari weten afscheid te nemen van zijn raad van commissarissen, die in 2013 werd geïntroduceerd. De raad was drie jaar terug een voorwaarde van ABN AMRO voor een herfinanciering. Toen alle schulden eind vorig jaar waren afgelost, kon McGregor afscheid van de raad nemen. Schothorst en Kolff zouden zitting nemen in de nieuw te vormen raad.

Het modehuis heeft bijna tien jaar in de schulden gezeten. Kort na het verlaten van de beurs, in 2006, kreeg het te maken met een schuld van 220 miljoen euro, evenveel als de jaaromzet. In de jaren daarna is de schuld in stapjes teruggebracht, totdat hij in december vorig jaar volledig werd afgelost door de aandeelhouders.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!