​Strikte voorwaarden voor overname Mediq

Brocacef heeft eindelijk groen licht gekregen voor de overname van apotheekketen Mediq. De nieuwe eigenaar moet echter wel 89 van in totaal zo'n zeshonderd apotheken afstoten, laat toezichthouder ACM weten.

Brocacef maakte anderhalf jaar terug al bekend Mediq te willen overnemen, maar zou zonder strikte voorwaarden volgens ACM een te sterke positie krijgen op zowel detailhandels- als groothandelsniveau. Behalve de 89 vestigingen moet Brocacef ook groothandel Distrimed verkopen. De toezichthouder stelt dat er dan voor ziekenhuizen en consumenten voldoende keuze overblijft om geneesmiddelen en andere farmaceutische producten te kopen.

De apotheken van Mediq worden binnen zes maanden omgebouwd naar Benu. Daarvan zijn er volgens Het Financieele Dagblad al 250 van in Nederland en zo’n tweeduizend in negen andere Europese landen.

Brocacef neemt de keten over van investeringsmaatschappij Advent, die Mediq drie jaar terug van de beurs haalde. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!