​Rechtszaak om overname van Mediq

Brocacef sleept de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de rechter. Het apotheekbedrijf is het niet eens met de voorwaarden die de toezichthouder bij de overname van Mediq heeft gesteld.

Brocacef maakte anderhalf jaar terug al bekend Mediq te willen overnemen, maar zou zonder strikte voorwaarden volgens ACM een te sterke positie krijgen op zowel detailhandels- als groothandelsniveau. Daarom moet het bedrijf groothandel Distrimed verkopen en ook 89 vestigingen van Mediq afstoten, waaronder 59 franchisenemers.

Brocacef mag deze apotheken ook niet langer bevoorraden. Dat groothandelsverbod gaat volgens topman Peter de Jong echter te ver en zorgt mogelijk voor omzetderving. Hij verwacht dat deze voorwaarde geen stand houdt voor de rechter. “Dit beperkt de concurrentie te veel omdat de franchisers dan nog maar uit een paar distributeurs kunnen kiezen.”

De Jong is daarnaast niet te spreken over het onderzoek dat ACM naar de markt heeft gedaan. Hij hoopt dat de rechter uiterlijk in september duidelijkheid geeft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!