​Nieuwe directeur en commissaris voor HEMA

​Nieuwe directeur en commissaris voor HEMA

Mariëlle de Macker gaat op 1 september aan de slag als directeur HR van HEMA. Ze komt over van uitzendbedrijf Randstad, waar ze managing director HR is.

Directeur HR is een nieuwe functie binnen HEMA. De winkelketen werkte voorheen alleen met een hoofd HR, zegt een woordvoerder tegen RetailNews.

HEMA laat verder weten dat Tanja Dik plaatsneemt in de raad van commissarissen. Zij is momenteel werkzaam als managing director business area consumer products & services bij Schiphol Group. Dik volgt Dolf Collee op, die na acht jaar bij HEMA vertrekt. Ze wordt tevens voorzitter van de auditcommissie.

Dat HEMA twee vrouwen in de top heeft benoemd, is geen toeval. “Het is mijn stellige overtuiging dat ons management zoveel mogelijk onze medewerkers en klantenbestand moet weerspiegelen”, zegt ceo Tjeerd Jegen. De overgrote meerderheid van de klanten en medewerkers van HEMA is volgens hem vrouw.

Van alle bestuurders bij de honderd grootste retailers van ons land is 16,2 procent vrouw, zo bleek onlangs uit onderzoek van RetailTrends. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde, dat op 9,6 procent ligt. Het aantal vrouwelijke commissarissen in de retailbranche ligt met 8,7 procent juist lager dan het landelijke gemiddelde, dat op 11,2 procent ligt.

Reacties 1


Paulien Hunfeld 11 nov, 12:28

Wij ouderen, twee met rollators en een mantelzorgster,wilden hedenmorgen een groot aantal bestelde gordijnen ophalen. Na brandschade.We hadden koffer mee en wilden met de lift in de Hema vd grote Marktstraat, waar je door fietsers van de weg wordt gereden, naar de afdeling. Helaas lift stuk. Gelukkig heeft de Hema nog wel véél vriendelijk oplossend gericht personeel dat enorm ons ten dienste is. Carolien en ik dacht de manager stelden meteen voor dat een aantal medewerkers de gordijnen boven voor ons wel zouden ophalen. Zodat wij beneden konden betalen. Héėl anders dan alle andere zaken waar wij als ouderen overlopen worden of vergeten, worden wij hier als een ware Hema familie ontvangen en geholpen door a.o Sven die fantastisch werk verricht op zijn afdeling en tovert er prachtige gordijnen uit. Daarnaast Carolien die vele gordijnen er zelfs allemaal keurig met zorg in onze koffer stopt. We werden overweldigd door deze empatische wijze van winkeliersschap, dit is zoals het moet zijn, want dan kom je terug en hoe leuk lijkt het me zo te werken met een dergelijk team dat hun neusjes glanzend dezelfde klantgerichte kant op heeft staan.Ik stel voor alle medewerkers met name Sven en Carolien op te stellen voor medewerker van het jaar! Maar eigenlijk mogen alle medewerkers ernaast op de foto staan! Dank Dank Dank.Als mantelzorger kom ik dit niet vaak meer tegen. De bekende doe het zelf winkels hebben geen personeel meer en als er al iets rondloopt zijn de zinnen hetzelfde het staat daar en als het er niet staat hebben we het niet. Nee dit is echt Hema, zal ik u helpen!!! Heleboel kusjes voor deze medewerkers! Echt Hema!!! hartelijk groet van een zeer tevreden klant Paulien Hunfeld

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!