​Alle McGregor-dochters in surseance

​Alle McGregor-dochters in surseance

Alle dochterbedrijven van McGregor Fashion Group hebben uitstel van betaling gekregen. Door betalingsachterstanden bij het moederbedrijf kwamen ook de andere winkels, waaronder Gaastra, in de problemen. Dat heeft de bewindvoerder vrijdag bekendgemaakt.

McGregor Fashion Group en dochterbedrijf Adam Brandstore kregen ruim twee weken terug al uitstel van betaling. Het concern beschikt over zo’n 150 eigen winkels, die net als de webwinkel nog geopend zijn.

De curator hoopt binnen twee weken een koper te hebben gevonden. Meerdere gegadigden uit binnen- en buitenland hebben zich gemeld voor een overname. Door uitstel van betaling voor de dochterbedrijven aan te vragen, wordt de kans op een doorstart volgens de curator vergroot.

Welke partijen geïnteresseerd zijn is niet bekend. De huidige aandeelhouders van McGregor, oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff, Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC, zullen bij een eventuele doorstart geen rol meer spelen. Zij konden het niet eens worden over nieuwe financiering van het kwakkelende modehuis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!