​Marc Bolland aan de slag bij investeerder

​Marc Bolland aan de slag bij investeerder

Voormalig retailbestuurder Marc Bolland wordt partner bij private equity-fonds Blackstone. Hij krijgt de Europese portfolio onder zijn beheer.

Blackstone investeert onder meer in Hilton Hotels en camera- en lenzenfabrikant Leica. Bolland heeft de opdracht gekregen op zoek te gaan naar nieuwe participaties. “Blackstone heeft 24 miljard dollar om te investeren, waar ook ik de beschikking over krijg”, stelt Bolland in Het Financieele Dagblad.

Bolland zal zijn werkzaamheden verrichten vanuit Londen. Daar is ook het hoofdkantoor van zijn voormalige werkgever Marks & Spencer gevestigd. Bolland stapte in april op bij de Britse winkelketen. Hij blijft wel in de board of directors van Coca-Cola en British Airways.

Bolland liet bij zijn afscheid bij Marks & Spencer al weten geen bestuursvoorzitter meer te worden. Na tien jaar retail-ceo te zijn geweest bij Morrisons en Marks & Spencer is dat hoofdstuk afgesloten, zo bleek uit een profiel in het aprilnummer van RetailTrends. “Ik geloof in dat soort ronde dingen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!