​Thuisassistent van Amazon herkent miljoenen producten

​Thuisassistent van Amazon herkent miljoenen producten

Amazon heeft bekendgemaakt dat thuisassistent Alexa een stuk intelligenter is geworden. Volgens de e-commercegigant is de via spraak gestuurde assistent, die bereikbaar is via de Amazon Echo, Tap en Fire TV, nu in staat om miljoenen producten uit het assortiment van de retailer te herkennen.

Tot voor kort was Alexa alleen in staat om eerder gedane bestellingen te herhalen. Hierbij maakte het gebruik van Amazon Choice, waardoor gebruikers wel een product, maar niet een specifiek merk konden doorgeven aan de assistent. Vervolgens bepaalde Amazon bijvoorbeeld welke tandpasta of toiletpapier de consument ontving. Nu kunnen gebruikers ook specifieke producten bestellen, zoals tandpasta van Colgate en toiletpapier van Charmin.

Alexa kan nog niet alle artikelen bestellen. Amazon heeft er in eerste instantie voor gezorgd dat de virtuele assistent producten uit het Prime-assortiment kan bestellen. Dit zijn items die al gereed zijn voor verzending en binnen het assortiment van Amazon of dat van door Amazon geautoriseerde derde partijen vallen. Deze producten staan normaal gesproken bovenaan de zoekresultaten bij Amazon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!