Het totale managementniveau binnen Coolinvestments moet omhoog. “Wij hebben last van Zara en H&M, maar vooral van onze eigen incompetentie”, zegt ceo Roland Kahn in het zomernummer van RetailTrends.

De incompetentie is volgens Kahn dat te veel dingen van hem afhankelijk zijn. Er komt nu echter veel goed personeel op de markt, door het wegvallen van andere retailers, stelt Kahn. “Er zijn minder heel leuke bedrijven om voor te werken en daar moeten we van profiteren.”

Kahn zegt verder dat zijn winkelformules veel last hebben van ‘professionelere bedrijven’ als Zara en H&M. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat wij het op dit moment goed doen.” Ook de zachte winter speelde zijn winkels parten, al zegt hij erbij dat die er met een alertere inkoopstrategie minder last van zouden hebben gehad. “Dat we dat wel hadden, komt door onze eigen incompetentie.”

De Coolcat-baas zegt zelf nog drie tot vijf jaar ‘heel hard te werken’, en daarna een stapje terug te doen. Zijn twee zoons nemen het dan, ondersteund door een goed management, grotendeels van hem over. Kahn gaat in het zomernummer van RetailTrends uitgebreid op de toekomst van zijn mode-imperium in. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.