​McGregor stoot meeste winkels af

​McGregor stoot meeste winkels af

Het doorgestarte McGregor wil binnen zes tot twaalf maanden een koper vinden voor zijn 45 Adam Brandstore-winkels. Voor de winkels van McGregor en Gaastra worden franchisenemers gezocht, zegt de nieuwe ceo Joep van Straaten tegen Quote.

Het als Doniger Fashion Group doorgestarte modehuis liet weten elfhonderd werknemers een nieuwe baan aan te bieden, maar door de geplande verkoop van de winkelketens geldt dat niet voor de lange termijn. De focus komt meer te liggen op online, zegt Van Straaten. “On- en offline waren niet in balans, en het kostenplaatje te groot.”

McGregor ging vorige maand failliet, nadat de aandeelhouders het niet eens konden worden over de financiering van een herstructurering. Dat plan was volgens Van Straaten ‘niet goed genoeg’ omdat het gericht was op ‘buy and build’, waarbij veertig winkels gesloten zouden worden en veertig nieuwe geopend.

Armin Broger, die enkele maanden geleden in dienst trad als ceo van McGregor, is niet bij het nieuwe bedrijf betrokken. “Hij heeft het bedrijf op een andere manier benaderd dan wij nu doen”, aldus Van Straaten. De vier aandeelhouders NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff houden ieder een gelijk belang in het concern. De precieze plannen van McGregor worden over drie maanden bekendgemaakt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends