Gestaakte doorstart McGregor kost eigenaar tonnen

Gestaakte doorstart McGregor kost eigenaar tonnen

Rens van de Schoor heeft een minnelijke regeling getroffen met de curator voor de gestaakte doorstartactiviteiten van Doniger Fashion Group. De ondernemer heeft ruim 850 duizend euro overgemaakt naar de boedelrekening, meldt curator Hanneke De Coninck-Smolders in haar tweede faillissementsverslag.

Van de Schoor nam McGregor, Gaastra en Adam Brandstores in september voor 10,3 miljoen euro over, maar liet een maand later weten toch geen toekomst in de modemerken te zien. Hij stelde dat de bedrijfsadministratie niet op orde was, leveranciers niet onder zijn voorwaarden wilden leveren en de timing van de doorstart ongunstig was. 

De curator noemde die argumenten eerder al ‘niet overtuigend’, omdat Van de Schoor van deze omstandigheden op de hoogte had kunnen zijn. Hij werd juist gekozen als doorstarter, omdat hij in het verleden met succes de activiteiten van Miss Etam, Promiss en Brantano vanuit een faillissement had doorgestart.

Van de Schoor heeft een deel van de schikking al terugverdiend met de verkoop van zeventien winkels van Adam aan Pim Duetz. Hij zou ook kopers hebben gevonden voor de merkrechten van McGregor en Gaastra, maar het is nog niet duidelijk wie dat zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!