'Sports Direct-personeel respectloos behandeld'

'Sports Direct-personeel respectloos behandeld'

Een Lagerhuiscommissie heeft een vernietigend rapport uitgebracht over de werkomstandigheden bij de Britse sportketen Sports Direct. Er wordt gesproken van medewerkers die worden behandeld ‘zonder waardigheid en respect.’

Sports Direct betaalt zijn personeel onder meer minder dan het minimumloon en brengt de gezondheid van medewerkers in gevaar, staat in het rapport. Tussen 1 januari 2013 en 19 april 2016 zijn 110 ambulances naar het pakhuis van de retailer geroepen, waarvan in vijftig gevallen voor levensbedreigende voorvallen.

De commissie hekelt verder de zogeheten ‘six strike policy’. Medewerkers krijgen hierbij een punt als ze bijvoorbeeld te lang op het toilet zitten, maar ook als ze vrij nemen omdat zij of hun kinderen ziek zijn. Bij zes punten volgt ontslag.

Personeel in zowel de winkels als het magazijn wordt meer als koopwaar dan als mensen behandeld, concludeert het rapport verder. 'De lage prijzen van de producten gaan ten koste van werkomstandigheden die ver beneden de moderne standaarden zijn.'

De retailer laat in een verklaring weten ‘het rapport van de Lagerhuiscommissie zorgvuldig te zullen bestuderen’. “Ons beleid is mensen waardig en met respect te behandelen.”

Sports Direct kocht vorige maand de Belgische sportwinkelketen Primo van het failliete Unlimited Sports Group. In ons land is het Britse concern actief met winkels onder de naam Sports World.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!