​SlijtersUnie pakt ook Primera aan

​SlijtersUnie pakt ook Primera aan

De SlijtersUnie wil dat Primera zijn cadeauverpakkingen met bier en wijn uit de winkel haalt. De vestiging in het Gelderse Elburg is vorige week als eerste aangepakt, meldt De Stentor.

De branchevereniging had een handhavingsverzoek bij de gemeente Elburg ingediend. Die stuurde daarop donderdag een buitengewoon opsporingsambtenaar langs de Primera-vestiging, die liet weten dat de alcoholverkoop in de winkel moet stoppen. Doet de retailer dit niet, dan volgt een boete van duizend euro.

Primera laat weten het niet met de SlijtersUnie eens te zijn. “Primera is een tabakszaak en mag daarom gewoon wijn en bier verkopen”, aldus adjunct-directeur Martien van Zutven. De SlijtersUnie betwist dat de retailer een tabakszaak is. “Bij Primera denk ik aan lectuur”, aldus advocaat Marc Houben.

De franchisenemer van de Elburgse vestiging heeft laten weten bezwaar te maken tegen de beslissing. De SlijtersUnie verloor onlangs een rechtszaak om stopzetting van de proef met mengvormen tussen horeca en retail, maar pakt nog wel individuele gemeenten en winkels aan. Zo moest de Zwolse boekhandel Waanders In de Broeren zijn wijnverkoop onlangs staken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!