​Amazon gaat drones testen in Engeland

Amazon heeft een samenwerking aangekondigd met de Britse overheid. Samen gaan ze de stappen onderzoeken die nodig zijn om dronebezorging mogelijk te maken, zo laat de Amerikaanse etailer maandag weten.

Amazon krijgt toestemming om zijn bezorgdienst Prime Air te testen. Daarbij gaat het om drie innovaties, waaronder het vliegen buiten het gezichtsveld in landelijke en voorstedelijke gebieden. Verder gaat de etailer sensoren testen die ervoor zorgen dat drones obstakels herkennen en vermijden en mag één persoon meerdere geautomatiseerde drones bedienen.

De tests moet Amazon dichterbij het doel brengen om pakketjes binnen dertig minuten bij consumenten thuis te bezorgen. De dronebezorging werd in 2013 al aangekondigd, maar stuit in de Verenigde Staten op strikte regels voor commerciële drones.

Oprichter Jeff Bezos liet eerder dit jaar tijdens een event vallen dat hij de bezorgdrones behalve in Canada en het Verenigd Koninkrijk ook in Nederland test. Daar is sindsdien echter niets meer over naar buiten gebracht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!