Ook Xenos bant omstreden kleurstoffen

Ook Xenos bant omstreden kleurstoffen

Xenos heeft Foodwatch toegezegd te stoppen met de verkoop van producten met zogenoemde Southampton Six-kleurstoffen. De winkelketen volgt daarmee het voorbeeld van Action, Lidl, Albert Heijn en Jumbo, zo laat de voedselwaakhond weten.

De zes e-nummers zitten in onder meer snoep en frisdranken en zouden tot hyperactiviteit bij kinderen leiden. Sinds 2010 moet op producten met deze kleurstoffen een veiligheidswaarschuwing worden geplaatst. Foodwatch stelde in juni dat Xenos niet aan die eis voldeed, waarna de producten uit de schappen werden gehaald en de interne procedure werd aangescherpt.

Het bericht van Foodwatch dat Xenos niet helemaal stopte met de verkoop van de omstreden kleurstoffen, klopte volgens de retailer echter niet. De Blokker Holding-dochter zegt al langer besloten te hebben geen nieuwe artikelen in te kopen die de Southampton Six-kleurstoffen bevatten. Vanaf april volgend jaar moeten die uit de winkels verdwenen zijn.

Voor drie artikelen is de winkelketen nog op zoek naar een alternatief, of worden de leveranciers aangespoord andere kleurstoffen te gebruiken. Deze producten worden uiterlijk eind 2017 niet meer verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!