'Voorlopig geen bezorgdrones in Nederland'

Het bezorgen van pakketten via drones is voorlopig nog geen goed idee. Deze bezorgmethode is voor ons land namelijk niet zo van belang, stelt retaildeskundige Frank Quix tegenover de NOS. “In landen waar de huizen heel ver van elkaar af staan is dat misschien een optie, maar in Nederland is dat niet het geval.”

Ook bol.com laat weten om die reden nog geen heil te zien in dronebezorging, ondanks dat er veel mee wordt geëxperimenteerd. De etailer wijst ook op de afhaalpunten, die op ‘bijna elke hoek van de straat’ te vinden zijn.

Quix ziet meer kansen voor kofferbakbezorging, die Volvo, DHL en Smart aan het testen zijn. “Je auto heb je in principe altijd in de buurt staan, dus dat zou heel handig zijn.” Ook het op afstand openen van je huis voor de pakketbezorging is wat hem betreft een optie.

Een andere methode is het bezorgen van een pakketje op basis van smartphonelocaties. Het Belgische bedrijf Parcify experimenteert daar momenteel mee in Antwerpen en komt binnenkort ook naar Amsterdam.

Lees op RetailWatching meer over de ontwikkeling van pakketbezorging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!