Franchisers overwegen nieuwe rechtszaak tegen Albert Heijn

Franchisers overwegen nieuwe rechtszaak tegen Albert Heijn

De franchisenemers van Albert Heijn bereiden een dagvaarding tegen het supermarktconcern voor vanwege het conflict over de online activiteiten. Dat blijkt volgens Distrifood uit een brief van de franchisevereniging.

In de brief nodigt de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers supermarktondernemers uit voor een bijeenkomst over de eventuele dagvaarding. “Zolang er geen akkoord is over e-commerce, zijn wij vanzelfsprekend niet gelukkig met de gang van zaken”, directeur Ton Croiset van Uchelen. Hij benadrukt dat het nog niet zeker is of er een zaak komt.

Er loopt al een rechtszaak van de franchisenemers tegen Albert Heijn, onder meer over onverdeelde marge. Albert Heijn leek eerder een handreiking te willen doen, door een deel van de logistieke en distributiekosten (L&D) die de ondernemers nog tegoed hadden uit te keren. Het ging daarbij om een bedrag van vier miljoen euro.

Croiset van Uchelen liet daarop al weten dat dat bedrag nog niet voldoende is. Ondernemers betalen de L&D-kosten vooraf, waarbij ze het teveel een jaar later terugkrijgen van Albert Heijn. Dat is de afgelopen jaren echter niet gebeurd, omdat de supermarktketen meent geld tegoed te hebben van de franchisenemers als gevolg van een negatieve onverdeelde marge.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!