DA wil nieuwe leegloop voorkomen

DA wil nieuwe leegloop voorkomen

Nederlandse Drogisterij Service (NDS) geeft DA-ondernemers meer ruimte om te besluiten of zij door willen gaan met de samenwerking. “Ondernemers worden niet langer een bepaalde richting opgeknuppeld”, zegt NDS-kernteamlid Garry van der Heijden tegen WhoCares.

In de nieuwe franchiseovereenkomst, die onlangs is gepresenteerd, tekenen ondernemers tot eind 2020 met twee ‘knipmomenten’. Een ondernemer kan dan besluiten zelfstandig verder te gaan. Het eerste moment is eind dit jaar, het tweede eind 2018.

“We willen niet hetzelfde scenario volgen waardoor DA leegliep”, zegt Van der Heijden over de nieuwe voorwaarden. Verder is afgesproken dat NDS eind 2016 een aantal zaken op orde heeft, zoals het conditiestelsel en commercieel plan. Die worden alleen goedgekeurd door het bestuur van de franchisevereniging als een meerderheid van de franchisenemers erachter staat.

Aanvankelijk ontstond nog onrust na de presentatie van de nieuwe franchiseovereenkomst. Ondernemers zouden geklaagd hebben over een ‘dwingende houding van NDS over te tekenen overeenkomsten’, waarbij voor niet-meewerkende ondernemers gedreigd werd met consequenties op het gebied van bonussen. Van der Heijden erkent dat ‘premature communicatie vanuit NDS’ wat onrust veroorzaakte, maar zegt dat alles inmiddels is gladgestreken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!