​La Place werkt weer aan expansie

La Place maakt als onderdeel van supermarktketen Jumbo weer uitbreidingsplannen. “Kom over zes maanden nog maar eens terug, ik voorzie dat er dan weer van alles is gebeurd”, zegt ceo Bart van den Nieuwenhof in NRC.

De foodketen gaat weer veel locaties openen of heropenen. “Als je Lelystad voorbij rijdt naar het noorden kom je geen La Place meer tegen. Dat moet veranderen”, aldus Van den Nieuwenhof. Hij is daarnaast 'ver met de gesprekken' met de vastgoedeigenaren en nieuwe huurders van de voormalige V&D-panden en Hudson’s Bay. “Ook langs snelwegen en op vliegvelden en stations willen we nieuwe restaurants openen, net als in het buitenland.”

Supermarktketen Jumbo nam La Place begin dit jaar over na het faillissement van V&D. De Veghelse keten heeft de foodformule ‘omarmd als lid van de familie’, zegt Van den Nieuwenhof. “Ik was verkocht toen Frits van Eerd tijdens een van onze eerste gesprekken zei: ‘Bij ons mogen mensen fouten maken. Dat betekent niet dat ik niet boos word als het gebeurt, maar het mag wel.’ Dat is typisch de kracht van een familiebedrijf.”

La Place heropent later deze maand zijn deuren in de voormalige V&D-vestiging in Den Bosch. Het kleine La Place Café en het afhaalconcept La Place Express starten maandag al. De foodformule heropende eerder al zijn restaurants in Arnhem, Zoetermeer en de Amsterdamse Kalverstraat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!