HEMA wil volgend jaar nog over vier of vijf vestigingen van HEMARKT beschikken. De keten is dan van zijn overtollige voorraden af, verwacht supplychainmanager Edith van Gemmert van HEMA.

HEMA lanceerde het outletconcept om zijn restanten de zijn distributiecentra en winkels te verkopen. De keten kon zes magazijnen vullen met de voorraden. "We hadden vijf magazijnen gehuurd, maar die zijn inmiddels gesloten. Daarnaast halen we in sommige winkels hele verdiepingen leeg, die eerst dienstdeden als opslagruimte" zegt Van Gemmert tegen RTLZ.

De HEMARKT-formule werd in 2015 geïntroduceerd en is inmiddels in onder meer een aantal voormalige V&D-panden verspreid door het land te vinden. Klanten kunnen er terecht voor afgeprijsde producten zoals kleding, servies en speelgoed. Kortingen lopen volgens de retailer op tot zestig procent. "Je ziet echt ouderwetse shoppers, die twee of drie keer per week even binnenlopen", aldus Van Gemmert.

HEMA gebruikt de naam HEMARKT ook om speciale opruimingweken in de reguliere vestigingen en webwinkel aan te kondigen. Tijdens deze magazijnopruiming krijgen klanten eveneens tientallen procenten korting.