Belgische fabrikanten verzetten zich tegen Ahold Delhaize

Belgische fabrikanten verzetten zich tegen Ahold Delhaize

De belangenorganisatie van Belgische merkfabrikanten BABM noemt het met terugwerkende kracht aanpassen van de inkoopvoorwaarden door Ahold Delhaize ‘niet fair’. Het is in strijd met de afspraken die in het Europese ketenoverleg zijn gemaakt, zegt ceo Walter Gelens tegen Gondola.

Ahold Delhaize komt met een integratiebonus en nieuwe voorwaarden die met terugwerkende kracht gelden voor zijn grote internationale leveranciers. De nieuwe condities worden met terugwerkende kracht per 1 januari dit jaar ingevoerd. Dat is volgens Gelens in strijd met The Supply Chain Initiative, een Europese code voor eerlijke handelspraktijken. “Die is door alle partijen ondertekend, ook door retailers.”

BABM wil nog niet zeggen of stappen worden ondernomen, omdat Ahold Delhaize zijn plannen nog niet formeel heeft bevestigd. Ahold Delhaize is naar verluidt in gesprek met ongeveer honderd grote A-merken om lagere prijzen te bedingen.

Het terugwerkende inkoopvoordeel dat Ahold Delhaize wil invoeren is ook in strijd met de Code Eerlijke Handelspraktijken, schreef de Volkskrant eerder deze week. DIe is nu twee jaar van kracht en is bedoeld om machtsmisbruik van supermarkten te voorkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!