STAP mengt zich in discussie alcoholproef

STAP mengt zich in discussie alcoholproef

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP komt in actie tegen het schenken van alcohol in een kindermodezaak in Doetinchem. Winkels waar veel kinderen over de vloer komen, mogen niet meedoen aan de alcoholpilot, stelt directeur Wim van Dalen.

Doetinchem is een van de 44 gemeenten die meedoen aan de landelijke pilot. STAP is tegen de proef, met name als het om kindermodezaken gaat. “Daar komen bij uitstek veel kinderen over de vloer”, aldus Van Dalen.

Dat een Doetinchemse kinderkledingwinkel mag meedoen aan de proef, laat volgens Van Dalen zien dat de pilot ‘compleet uit de hand is gelopen’. “Het is sowieso al van de gekke dat er nog steeds gemeenten zijn die blurren toestaan”, aldus de directeur. Hij wijst erop dat de rechter al in twee gevallen, na klachten van de SlijtersUnie heeft bepaald dat het schenken van alcohol in strijd is met de Drank- en Horecawet en niet gedoogd mag worden.

STAP heeft een formeel handhavingsverzoek bij de gemeente Doetinchem ingediend. Gaat die daar niet op in, dan volgt een rechtszaak, kondigt het instituut aan.

Een gemeentewoordvoerder laat aan De Gelderlander weten dat er geen kinderen in de winkel komen als er alcohol wordt geschonken. Het zou gaan om avonden die worden georganiseerd voor speciale klanten. “Op die avonden mogen geen mensen onder de achttien jaar in de winkel komen."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends