SuperFair komt terug op groeiambities

SuperFair komt terug op groeiambities

Biologische supermarkt SuperFair ziet groei niet als een doel op zich. “Drie of vier winkels is mogelijk, maar groter hoeft zeker niet”, zegt oprichter en voormalig Vomar-directeur Harrie Westra tegen Boerderij.

SuperFair opende dit jaar in Voorschoten zijn tweede vestiging. De eerste winkel opende begin vorig jaar in Utrecht. Destijds sprak Westra nog de ambitie uit om de komende jaren in elke grote stad een winkel te openen, om een groter publiek laagdrempelig kennis te laten maken met biologische producten.

Het concept verenigt volgens Westra het beste van de reguliere supermarkten en natuurvoedingswinkels. “Of anders gezegd, de mindere kanten van deze twee zijn weggehaald.” SuperFair is volgens de oprichter goedkoper dan andere biologische winkels, door de kosten laag te houden en veel goedkope alternatieven te beiden. De formule richt zich naast biologische producten ook op het terugdringen van verpakkingsmateriaal en voedselverspilling.

Westra noemt 'onderscheid maken en daar waardering van de klant voor krijgen' belangrijker dan groeien. De SuperFair-oprichter was tussen 2007 en 2013 directievoorzitter van Vomar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!