​Zalando en Google samen in kunstmatige intelligentie

Zalando zet kunstmatige intelligentie in om kleding te ontwerpen. Dit doet de webwinkelreus in samenwerking met Google. Het experiment heet Project Muze en stelt belangstellenden in staat om met behulp van kunstmatige intelligentie kleding te ontwerpen.

Op de Project Muze-website kunnen bezoekers aan de slag met basisontwerpen die afkomstig zijn van Google. Nadat bezoekers een basis voor hun ontwerp hebben gekozen worden zij vijf keer gevraagd om feedback te geven. Deze feedback wordt door zelflerende platform gebruikt om het ontwerp aan te passen naar de wens van de klant.

Het uiteindelijke ontwerp is niet te koop, maar wordt middels technologie van StinkDigital getoond op één van de drie computermodellen van Zalando-dochter zLabels. Project Muze draait op Google TensorFlow, een platform dat voor iedereen open staat. Met het project werpt Zalando naar eigen zeggen een blik op de toekomst van modedesign. De etailer toonde de resultaten van het project tijdens Bread & Butter, de eigen consumentenbeurs in Berlijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!