​Verzet tegen outlet Zoetermeer groeit

Leiden heeft zich aangesloten bij Gouda en Alphen aan den Rijn in de strijd tegen de komst van de Holland Outlet Mall in Zoetermeer. De gemeente ziet de komst van de outletcenter als een serieuze bedreiging voor de binnenstad, schrijft het Leidsch Dagblad.

Het stadsbestuur wijst er tegelijkertijd op dat een historische binnenstad als die van Leiden wel tegen een stootje kan. Uit bezoekerscijfers blijkt volgens burgemeester en wethouders dat winkelen voor plezier nog steeds een van de belangrijkste redenen is om Leiden te bezoeken. Ook met de aangekondigde komst van Hudson’s Bay groeit de aantrekkingskracht van de Leidse binnenstad, stelt het stadsbestuur.

De invloed van de Holland Outlet Mall op omliggende steden wordt momenteel onderzocht. Leiden heeft zich ook lang verzet tegen de uitbreiding van Leidsenhage. De transformatie van dat winkelcentrum tot Mall of the Netherlands, waarbij er dertigduizend vierkante meter wordt bijgebouwd, zou Leidse winkeliers enkele procenten omzet kosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!