Reclaimed Jewels ziet ruimte voor tientallen winkels

Reclaimed Jewels ziet ruimte voor tientallen winkels

Het dit jaar gestarte juweliersconcept Reclaimed Jewels wil op termijn dertig tot vijftig winkels op A1-locaties in grote steden. De RetailRookie mikt op plaatsen met honderd- tot driehonderdduizend inwoners, zegt verkoopdirecteur Martin Pot in het septembernummer van RetailTrends.

Reclaimed Jewels komt uit de koker van Goudwisselkantoor en opende in juni een pilotlocatie in Almere. De formule is erop gericht sieraden zoveel mogelijk aanraakbaar te maken, onder meer door met open schappen in plaats van glazen vitrines te werken. “De resultaten zijn tot nu toe boven verwachting”, zegt Pot zonder cijfers te willen specificeren. De retailer oriënteert zich momenteel op locaties voor uitbreiding. “Veel staat leeg, maar niet op A1-locaties”, aldus Pot.

Met de keuze voor Almere als testlocatie slaat Reclaimed Jewels naar eigen zeggen twee vliegen in één klap. Almere is een jonge stad, waardoor de formule dicht bij zijn potentiële doelgroep zit. Bovendien is het succes van het concept goed meetbaar, omdat er weinig invloeden zijn van dagjesmensen en toeristen, zoals in Amsterdam.

Reclaimed Jewels is één van de tien RetailRookies 2016-2017. In het septembernummer van RetailTrends worden deze jonge, innovatieve concepten uitgebreid belicht. Klik hier voor informatie over een abonnement.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends