​Rechter verplicht zondagsopening in Groningen

​Rechter verplicht zondagsopening in Groningen

Ondernemers in het Groningse winkelcentrum Paddepoel moeten hun winkel op zondag openen. Dat heeft een rechter bepaald in een zaak die door vastgoedeigenaar en VVE-bestuurslid Paul Beeres was aangespannen.

Beeres sleepte Primera-ondernemer Gerard Platjouw voor de rechter, nadat die opgelegde boetes weigerde te betalen. Platjouw moet vijfhonderd euro neerleggen per zondag dat hij zijn winkel niet opent. Datzelfde geldt volgens het Dagblad van het Noorden voor meerdere ondernemers, die hun winkel in Paddepoel eveneens op zondag gesloten houden.

Met de uitspraak van de rechter kan zondagsopenstelling afgedwongen worden, stelt Platjouw. “De VVE kan dus bepalen wanneer we open moeten zijn en wanneer we dicht moeten zijn. Dat gaat nogal ver.”

Ondernemers in het winkelcentrum hebben onder meer moeite met de extra werktijden of oplopende personeelskosten. De kosten voor de verplichte openingstijden worden steeds hoger, zegt Platjouw. “Op een gegeven moment is het niet meer op te brengen.”

De Primera-ondernemer overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Hij gaat zijn winkel in ieder geval nog niet op zondag openen, omdat hij al boven het maximum boetebedrag van tienduizend euro zit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!