Rechter beslist: winkel in Paddepoel mag op zondag dicht

Primera mag zelf bepalen of het filiaal in het Groningse winkelcentrum Paddepoel op zondag zijn deuren opent. Wel is de retailer verplicht aan de koopavond op donderdag mee te doen. Dat blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden.

Primera-ondernemer Gerard Platjouw werd vorig jaar veroordeeld tot het betalen van de boetes voor het niet openen van zijn winkel op zondag. In hoger beroep oordeelt het hof echter dat de verruiming van de openingstijden die in 2014 is doorgevoerd, zonder medeweten van winkeliers is bepaald. Daardoor hoeft de winkel op de maandelijkse koopzondag en op zaterdag tussen vijf en zes uur niet open te zijn.

Verhuurder Paul Beeres stelt de dupe te zijn van het ontbreken van een winkeliersvereniging, maar dat is volgens de rechter geen excuus. Hij moet met alle huurders afzonderlijk overleg voeren, voor de verplichte openingstijden kunnen worden verruimd.

Platjouw laat tegenover het Dagblad van het Noorden weten blij te zijn met de vrijheid om zelf te bepalen wat goed is voor zijn winkel. Dat de deuren op donderdagavond wel verplicht open moeten, neemt hij voor lief. “Ik begrijp dat ik me aan de reguliere openingstijden moet houden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!