Boeren dreigen met boycot-oproep Ahold Delhaize

Boeren dreigen met boycot-oproep Ahold Delhaize

De Belgische belangenvereniging voor boeren Algemeen Boerensyndicaat (ABS) wil voorkomen dat de inkoopkortingen die Ahold Delhaize zijn leveranciers oplegt, ook gevolgen voor boeren hebben. "Desnoods roepen we de consument op tot een boycot van verse Belgische producten bij Ahold Delhaize", zegt voorzitter Hendrik Vandamme tegen persbureau Belga.

De landbouwsector voelt de prijsdruk nu nog niet, maar Vandamme zegt dat wel te verwachten. Ook de Boerenbond houdt de situatie in de gaten, al gaat het die organisatie te ver om voor een boycot te pleiten. "We kiezen eerst voor overleg, daarna zien we wel", laat een woordvoerder weten.

Ahold Delhaize zegt in een reactie de zorgen van de landbouwsector te begrijpen, maar 'moeilijk met alle geledingen van de keten rekening te kunnen houden'. Het supermarktconcern is in gesprek met zijn honderd grootste leveranciers. "We bepleiten geen prijsverlaging, maar het gelijktrekken van de prijzen die Delhaize en Ahold betalen", zegt een woordvoerder.

De Nederlandse belangenorganisatie voor merkfabrikanten FNLI diende vorige week een formele klacht in bij de stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken. Ook de Belgische tegenhanger BABM uitte in een brief aan het ketenoverleg zijn ongenoegen, al weet die organisatie nog niet of er ook een officiële klacht komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!