Nog geen ACM-onderzoek naar Ahold Delhaize

Nog geen ACM-onderzoek naar Ahold Delhaize

Minister Kamp ziet nog geen aanleiding om de Autoriteit Consument en Markt (ACM) te vragen de inkoopkortingen die Ahold Delhaize zijn leveranciers oplegt te onderzoeken. Hij wacht het overleg van de stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken af, schrijft hij in een reactie op Kamervragen.

Kamp laat weten via de media kennis te hebben genomen van de plannen van het supermarktconcern, maar de inhoud van de onderhandelingen niet te kennen. Pas als de stuurgroep met een conclusie van het overleg naar buiten komt, wil de minister inhoudelijk op de zaak ingaan en kijken of sprake is van machtsmisbruik. ‘Zolang er geen sprake is van misbruik van een economische machtspositie, heeft de ACM geen aanknopingspunten om op te treden’, schrijft Kamp.

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie stelt dat Ahold Delhaize in strijd handelt met de Gedragscode Eerlijke Handelspraktijken en heeft daarover een klacht ingediend. Het supermarktconcern wil met terugwerkende kracht vanaf 1 januari prijsverlagingen doorvoeren voor zijn grootste leveranciers. Wat er uit het overleg van de komt is onduidelijk, omdat er geen afspraken zijn over hoe zo’n klacht moet worden behandeld. Ahold Delhaize heeft laten weten zich wel aan de code te houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!