​‘Autonome voertuigen vervangen bezorgers'

Tachtig procent van de pakketleveringen wordt over tien jaar gedaan door drones en zelfrijdende voertuigen. Dat stellen onderzoekers van adviesbureau McKinsey in het rapport The Future of Last Mile.

De zogeheten AGV’s, autonome voertuigen die over de weg rijden, krijgen volgens McKinsey de grootste rol in de bezorgmarkt. Zowel voor reguliere pakketzendingen als voor sameday-delivery verwachten de onderzoekers dat deze voertuigen de rol van de traditionele bezorger overnemen. Voor drones ziet McKinsey vooral mogelijkheden in gebieden met een lagere bevolkingsdichtheid, en dan met name voor bezorgingen in een bepaald tijdvak en sameday-delivery.

Voor de menselijke bezorger voorziet het rapport alleen bij foodbezorgingen nog een belangrijke rol. Regels rond het koel en vers houden van voedingsproducten maken AGV’s niet altijd geschikt om die taak over te nemen. Ook doordat bezorgers consumenten kunnen helpen hun kratten boodschappen naar boven te dragen, zien zij in het geval van food toegevoegde waarde voor mensen.

Op RetailWatching wordt uitgebreid ingegaan op de belangrijkste bevindingen uit het rapport The Future of Last Mile.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!