Ekoplaza komt met stadsconcept

Ekoplaza komt met stadsconcept

Ekoplaza heeft donderdag in Utrecht zijn eerste Citystore geopend. In deze kleinere winkel focust de biologische supermarkt zich op een to go-assortiment en online bestellingen. Dat zei ceo Erik Does volgens Distrifood tijdens PostNL-event The Future of Food Commere.

De winkel is met 140 vierkante meter kleiner dan een reguliere Ekoplaza-vestiging. Daardoor is geen ruimte voor het gehele assortiment van de retailer. De winkel is daarom voorzien van een digitaal scherm, waarop klanten online een bestelling kunnen plaatsen. Die staat de volgende dag klaar in de winkel.

Ekoplaza gelooft meer in de groei van online dan in het openen van grote winkels, liet Does verder weten. De supermarktketen lanceert over een paar weken een eigen app. Ook wil de formule thuisbezorging landelijk uitrollen in samenwerking met PostNL.

Eerder startte Ekoplaza al met bezorgpilots in Zuidoost-Brabant en Utrecht, waar het de bezorging zelf verzorgt. In Zwolle startte de retailer in samenwerking met boodschappenplaftorm SuperBuddy met sameday-delivery.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!