​Ziengs pleit voor ‘retailburgemeester’

Groningen moet een retailburgemeester aanstellen die het transitieproces van de sector moet leiden. Deze burgemeester moet in nauw overleg met ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente ervoor zorgen dat dat de retail sterker uit het huidige veranderingsproces komt. Daarvoor pleit De Schoenenfabriek-oprichter Berend Ziengs, schrijft de Groninger Ondernemers Courant.

Ziengs lanceerde zijn ideeën voor een zogenoemde ‘Groninger Retailagenda’ tijdens een oriëntatiereis naar Hamburg van vertegenwoordigers van de gemeente Utrecht en de Groningen City Club (GCC), waar hij bestuurslid is. De landelijke Retailagenda die vorig jaar werd geïntroduceerd is volgens de ondernemer onvoldoende. Hij pleit daarom voor een overkoepelende stuurgroep ‘Transitie Groninger Retail’.

De Retailagenda van Groningen wordt volgens Ziengs ‘geen statisch geheel, maar een levendig document, zodat we voortdurend en snel kunnen schakelen bij gewijzigde omstandigheden’. “We moeten niet alles over ons heen laten komen, maar flexibel reageren”, stelt hij.

Er is volgens GCC-voorzitter Eric Bos al maandenlang overlegd over de komst van de Groninger Retailagenda. De belangenvereniging voert deze maand de eerste gesprekken om het plan operationeel te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!