Meer gemeenten zetten zich in voor aantrekkelijke winkelgebieden

Meer gemeenten zetten zich in voor aantrekkelijke winkelgebieden

Vijf nieuwe gemeenten hebben deze week tijdens het Retailagenda Innovatie Festival hun handtekening onder een RetailDeal gezet. Staatssecretaris Mona Keijzer, die vanuit de regering verantwoordelijk is voor de Retailagenda, tekende de nieuwe overeenkomsten.

Coevorden, Gorinchem, Gennep en Weststellingwerf zijn de nieuwe gemeenten die een RetailDeal sloten. Daarnaast zette ook de regio Parkstad Limburg een handtekening. Sinds de start van de Retailagenda in 2015 zijn er in totaal 158 gemeenten en zeven regio’s die deals hebben gesloten.

Ook alle twaalf provincies hebben een RetailDeal getekend. Keijzer noemt het ‘misschien wel de winst van de crisis dat partijen hebben leren samenwerken’.

Het initiatief van de RetailDeals werd in 2015 opgericht om aantrekkelijke winkelgebieden te realiseren. Gemeenten ontwikkelen een visie over waar zij heen willen met hun winkelgebieden en vervolgens gaan alle betrokken partijen om de tafel om die visie in de praktijk te brengen. De inhoud van een RetailDeal verschilt per gemeente.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!