​Redcoon na tien jaar weg uit Nederland

​Redcoon na tien jaar weg uit Nederland

Media-Saturn bevestigt het sluiten van de webwinkel van Redcoon in ons land. Ook de activiteiten in België, Spanje, Portugal en Oostenrijk worden gestaakt. “Redcoon blijft alleen in Duitsland, Italië en Polen actief”, vertelt een woordvoerder van het Duitse concern aan RetailNews.

De sluiting van Redcoon in ons land lekte onlangs uit via een interne e-mail, waarin gesproken werd over overlap met Media Markt. De woordvoerder laat weten dat het besluit het gevolg is van ‘portfolio- en economische redenen’.

Redcoon ging in 2005 in ons land van start en werd in 2013 volledig overgenomen door Media-Saturn. “Het landschap ziet er vandaag de dag compleet anders uit. Er zijn nieuwe concurrenten opgestaan en Media-Saturn is nu in de Benelux actief met de sterke multichannel activiteiten van Media Markt”, aldus de zegsman.

Wanneer Redcoon zijn webshop in ons land sluit moet volgens hem nog worden bepaald. Het kantoor in Nederland wordt opgeheven en er komt een sociaal plan voor de medewerkers. “We werken samen met vertegenwoordigers om de impact zo klein mogelijk te houden”, aldus de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!