​Supermarktketen Kaiser’s in delen verkocht

​Supermarktketen Kaiser’s in delen verkocht

De verkoop van Tengelmann-keten Kaiser’s aan Edeka is van de baan. Tengelmann gaat de 450 winkels afzonderlijk verkopen, zo heeft het Duitse concern bekendgemaakt.

Vakbond Verdi wil met behulp van minister Sigmar Gabriel nog een ultieme poging doen alsnog een deal te forceren, schrijft Het Financieele Dagblad. Zodra de eerste filialen verkocht zijn, is dat scenario definitief van de baan. Vooral voor de filialen in Beieren en Berlijn zou veel belangstelling zijn van supermarkten en drogisterijen.

Door het klappen van de deal staan achtduizend van de vijftienduizend banen op het spel. Tengelmann probeert het kwakkelende Kaiser’s al twee jaar te verkopen. Daarvoor sloot topman Karl-Erivan Haub twee jaar geleden een overeenkomst met Edeka, maar concurrent Rewe maakte daar bezwaar tegen.

Minister Gabriel vond met het oog op behoud van banen dat de overname door moest gaan, maar de rechter beoordeelde deze bemoeienis van de minister als onrechtmatig. Pogingen in de afgelopen weken om tot een oplossing te komen tussen Kaiser’s, Edeka en Rewe liepen op niets uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!