​Grote Duitse supermarktdeal geblokkeerd

​Grote Duitse supermarktdeal geblokkeerd

De overname van Tengelmann-keten Kaiser’s door concurrent Edeka staat op losse schroeven. De speciale toestemming die minister Sigmar Gabriel gaf is onwettig verklaard door het gerechtshof in Düsseldorf.

Tengelmann probeert Kaiser’s al ruim anderhalf jaar van de hand te doen om een faillissement van de supermarktketen te voorkomen. Een overname door Edeka zou volgens topman Karl-Erivan Haub een groot deel van de zestienduizend kunnen redden. Voor de minister was dat de reden om de overname tegen de beslissing van de Duitse kartelwaakhond in goed te keuren, schrijft Het Financieele Dagblad.

Een van de voorwaarden voor die goedkeuring was dat 97 procent van de banen de komende zeven jaar behouden blijft. Volgens het gerechtshof is het niet zeker of Edeka daaraan kan en hoeft te voldoen. Bovendien zou Gabriel niet objectief genoeg zijn geweest, aangezien hij gesprekken met de top van Edeka en Tengelmann heeft gevoerd zonder de inhoud openbaar te maken. Rewe, een andere Duitse supermarktketen die Kaiser’s wil overnemen, zou daardoor zijn benadeeld.

Het betreft een voorlopige uitspraak van het hof, maar de kans dat de deal alsnog doorgang vindt lijkt niet erg groot. Een definitieve beslissing kan namelijk jaren op zich laten wachten en die tijd zou Kaiser’s niet meer hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!