​Makro werkt samen voor lokale producten

​Makro werkt samen voor lokale producten

Makro is in Nieuwegein een samenwerking aangegaan met Local2Local. Die coöperatie vertegenwoordigt bedrijven die alleen biologische streekproducten op de markt brengen.

De winkel van Makro in Nieuwegein is onlangs compleet verbouwd en in nieuwe stijl geopend. Daarmee sluit de vestiging aan bij de nieuwe koers van de groothandel, waarbij er wordt ingezet op kleinere en meer overzichtelijke vestigingen van zesduizend vierkante meter met een focus op food en foodgerelateerde producten.

Door de samenwerking met Local2Local biedt Makro in Nieuwegein producten aan van boeren en producenten uit de nabije omgeving. “Daarmee bieden we klanten kwalitatieve en eerlijke producten uit hun eigen streek en bieden we lokale ondernemers een platform om hun producten te verkopen”, legt vestigingsmanager Kasper te Braak uit.

Oprichter Mark Frederiks van Local2Local ziet voor Makro een rol weggelegd in het verbinden van de producent met de consument. Het verhaal achter producten wordt volgens hem steeds belangrijker. “Een verhaal dat Makro-klanten vervolgens aan hun eigen klantenkring kunnen overbrengen, ondersteund met een bezoek aan de teler of een workshop bij de Makro.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!