​STAP wil minimumprijs voor bier

​STAP wil minimumprijs voor bier

Nederlandse supermarkten stunten te veel met de prijs van bier. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP wil daarom dat er een minimumprijs komt om alcoholmisbruik terug te dringen. Dat laat directeur Wim van Dalen weten tegenover RTL Z.

Een krat bier van 24 flesjes is volgens Van Dalen tegenwoordig al voor onder de vijf euro verkrijgbaar, omgerekend zo’n twintig cent per flesje. “Dat zijn echt bespottelijke prijzen”, stelt hij.

De lage prijzen zijn volgens de directeur van STAP aantrekkelijk voor jongeren en probleemdrinkers en zorgen daarmee voor alcoholisme, criminaliteit en ziekteverzuim. Recente onderzoeken zouden uitwijzen dat het instellen van een minimumprijs daar de beste oplossing voor is.

De prijs zou volgens STAP gebaseerd moeten worden op het alcoholpercentage, waarbij een kratje bier in de supermarkt zo’n 8,50 euro mag kosten. Zowel supermarkten als de horeca zouden zich aan zo’n minimumprijs moeten houden.

Het is niet voor het eerst dat er kritiek wordt geuit op de bierprijzen in supermarkten. Zo vroeg directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland drie jaar terug al op te stoppen met het gestunt. Hij wilde bovendien dat supermarkten drank in aparte winkelruimte gingen verkopen. De GGD pleitte een jaar eerder al voor een minimumprijs voor drank.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!