​Politici en ondernemers in actie tegen verplichte zondagsopening

​Politici en ondernemers in actie tegen verplichte zondagsopening

Groningse politici hebben gisteren winkels bemand van ondernemers die hun zaak niet op zondag willen openen. Er werden in winkelcentrum Paddepoel elfhonderd handtekeningen verzameld om de boetes voor het dichthouden van winkels op zondag van tafel te krijgen, meldt het Dagblad van het Noorden.

Raadsleden en medewerkers van CDA, Stadspartij en SP bemanden vijf winkels, zodat de bewuste ondernemers niet nog eens vijfhonderd euro boete hoeven te betalen. De deuren waren geopend, maar er werd volgens initiatiefnemer Anne Kuik van CDA ‘alleen een boodschap verkocht’.

Sommige retailers moeten al tienduizenden euro’s betalen, omdat ze hun pand op zondag gesloten houden. De boetes worden opgelegd door de Vereniging van Eigenaren (VvE), die de verplichte koopzondag in het huishoudelijke reglement heeft opgenomen. Ook de winkeliersstichting steunt de verplichte koopzondag.

De kwestie kwam vorige maand aan het licht, toen een rechter bepaalde dat Primera de boetes die door de VvE waren opgelegd moet betalen. De Tweede Kamer steunde vervolgens een motie van de SGP, die stelde dat winkeliers hun winkel op zondag gesloten dicht moeten kunnen houden als zij dat willen. VvE-bestuurslid Paul Beeres stelt dat er inmiddels ‘constructief overleg plaatsvindt’ tussen de twee partijen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!