​Amazon laat bezorgdrone landen op geprinte symbolen

Consumenten van Amazon kunnen in de toekomst hun eigen landingsbaan uitprinten. De Amerikaanse etailer stuurt hen na de bestelling een symbool om uit te printen en neer te leggen. “Je hebt alleen een landingsplaats nodig”, zei topman Jeff Bezos volgens GeekWire op een event in Seattle.

Amazon werkt inmiddels al zo’n drie jaar aan de Prime Air-dienst, maar krijgt daarbij weinig steun van luchtvaartautoriteit FAA. Met de Britse equivalent, de CAA, wordt volgens Bezos wel goed samengewerkt.

De autonome drones kunnen maximaal twintig mijl (32,2 kilometer) vliegen bij snelheden die boven de tachtig kilometer per uur liggen. De etailer onderzoekt momenteel nog hoe ze pakketten per drone kunnen bezorgen in stedelijke gebieden. De dichtbevolkte voorstedelijke gebieden zijn volgens Bezos ‘de moeilijkste buurten’ om te bezorgen.

Als een drone straks moeite heeft om een locatie te vinden, dan kan het toestel contact opnemen met het ‘thuisfront’, waarna een medewerker van Amazon kan helpen bij de landing. De etailer liet eerder al weten te verwachten dat 86 procent van zijn producten in aanmerking komt voor dronebezorging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!