​Tsjechische premier klaagt over Ahold Delhaize

​Tsjechische premier klaagt over Ahold Delhaize

Medewerkers van de Tsjechische supermarktketen Albert krijgen veel te weinig betaald. Dat stelt de Tsjechische premier Bohuslav Sobotka, die zijn klacht heeft overgebracht aan de Nederlandse ambassadeur in het land. Dat melden Tsjechische media maandag.

Eerder stelde vakbond OSPO al dat moederconcern Ahold Delhaize zijn personeel veel slechter betaalt dan zijn concurrenten. Het gemiddelde brutoloon zou op 12.500 kronen (462 euro) liggen, al spreekt het Nederlands-Belgische bedrijf zelf van 15.500 kronen (573 euro). Het gemiddelde brutoloon in Tsjechië ligt op zo’n duizend euro, meldt Het Financieele Dagblad.

Volgens Sobotka profiteren vooral de aandeelhouders van Ahold Delhaize van de grote omzetten en hoge winsten die in Tsjechië worden geboekt. “Voor hun werknemers blijft er weinig over”, aldus de premier. Hij wil dat de Nederlandse ambassadeur Eduard Hoeks de onvrede kenbaar maakt tegenover de directie van Ahold Delhaize en het ministerie van Buitenlandse Zaken in ons land.

Albert, dat bijna zeventienduizend medewerkers kent in Tsjechië, stelde onlangs al dat er het hele jaar regelmatig en intensief overlegd wordt gevoerd met vertegenwoordigers van de vakbonden. “Dit jaar hebben we besloten om de salarissen al drie keer te verhogen”, zei HR-directeur Ctirad Nedbálek begin deze maand. Vakbond CMKOS stelt nu een loonstijging van tussen de vijf en 5,5 procent voor volgend jaar voor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!