​Ahold Delhaize strijkt Tsjechische plooien glad

​Ahold Delhaize strijkt Tsjechische plooien glad

Vertegenwoordigers van Ahold Delhaize en vakbond OSPO hebben vrijdag gesproken met premier Bohuslav Sobotka. Inzet was het verhogen van de lonen bij supermarktketen Albert, waar de premier vorige week zijn ongenoegen over uitte.

Sobotka stelde dat medewerkers van de Tsjechische supermarktketen van Ahold Delhaize veel te weinig betaald krijgen. Volgens OSPO ligt het gemiddelde brutoloon op 12.500 kronen (462 euro), terwijl het gemiddelde in het land op zo’n duizend euro zou liggen.

Albert, dat zelf spreekt van een gemiddeld brutoloon van 15.500 kronen, heeft een loonsverhoging klaarliggen voor zijn medewerkers. Volgend jaar krijgen zij er 8,5 procent bij, gevolgd door nog eens zeven procent in 2018. “Ik hoop dat we in staat zijn om de collectieve onderhandelingen zo snel mogelijk af te ronden”, aldus ceo Jesper Lauridsen.

Ook OSPO is tevreden over het gesprek, dat plaats vond in de villa van de minister-president. In de gezamenlijke verklaring zegt de Tsjechische vakbond hoop te hebben op een goede afloop van de onderhandelingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!