Ook foodora ziet heil in drones

Maaltijdbezorgdienst foodora is een pilot gestart met bezorging door drones. Een eerste testvlucht is gedaan in Melbourne.

Foodora werkt samen met het Australische innovatiebedrijf IE Digital. Bij de eerste test werd een in een zak verpakte lunchmaaltijd van zeshonderd gram afgeleverd. De drone legde daarbij een afstand van zo'n 250 meter af. De drone die foodora gebruikte, kan naar eigen zeggen pakketten tot één kilo vervoeren. De komende periode worden meer testen in Australië uitgevoerd.

"Een drone kan gemakkelijk op afgelegen plaatsen komen en ons team ondersteunen bij slechte weersomstandigheden", zegt ceo Eduardo Goes van foodora. Hij zegt enthousiast te zijn over de bezorgmethode en de mogelijkheden ermee verder te onderzoeken. Of foodora de onbemande vliegtuigen ook in Nederland wil inzetten, is nog onzeker. "Veiligheid staat voorop en in Nederland zijn er strikte regels voor het inzetten van drones", zegt countrymanager Vincent Hosman.

Domino's claimde vorige maand de eerste geslaagde pizzabezorging met een drone ter wereld. Die heeft al wel aangekondigd de bezorgmethode ook naar Nederland te willen brengen.

Bekijk de eerste testvlucht van foodora's drone op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!