​VS plaatst Alibaba op zwarte lijst

Alibaba’s e-commerceplatform Taobao.com is door de Verenigde Staten opnieuw op de zwarte lijst gezet. De website doet te weinig om namaakproducten te weren, waardoor het een economisch gevaar zou vormen voor internationale bedrijven.

Taobao.com staat op de zogeheten Notorious Markets-lijst, waar ook een website als The Pirate Bay op staat. Merkeigenaren zouden grote moeite hebben om de grote aantallen namaakproducten op het populaire Chinese platform terug te brengen. Vier jaar geleden werd Taobao.com nog door het kantoor United States Trade Respresentative (USTR) van de lijst gehaald, als beloning voor de progressie die tegen namaak werd geboekt.

De beslissing om de website weer terug te plaatsen op de zwarte lijst is ‘erg teleurstellend’, laat president Mike Evans van Alibaba weten in een reactie. Hij vraagt zich af of die genomen is op basis van feiten of ‘ingegeven door het huidige politieke klimaat’. Aankomend president Donald Trump heeft meerdere malen door laten schemeren actie te willen ondernemen tegen de bedreiging die China vormt voor de Amerikaanse economie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!