Beter Bed: Overal meer omzet, behalve in Duitsland

Beter Bed: Overal meer omzet, behalve in Duitsland

Beter Bed heeft zijn omzet in Nederland vorig jaar met bijna twintig procent zien toenemen. Duitsland is de enige markt waar de beddenretailer juist een daling noteert, blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers.

De totale omzet steeg vorig jaar met 6,5 procent naar 410,5 miljoen euro. Dat komt onder meer door een groei in het aantal filialen, dat netto met 47 is toegenomen. Ook like-for-like groeide de omzet, met 2,8 procent. De sterkste omzetgroei zag Beter Bed in België, met bijna 31 procent. Ook Spanje droeg met 22 procent fors bij aan de groei.

De Duitse omzet is vorig jaar met vier procent gedaald. Die ontwikkeling ligt volgens Beter Bed in lijn met de markt. Wel zwakte de omzetdaling in het vierde kwartaal wat af. Verder groeide de onlineomzet van de retailer vorig jaar met bijna de helft.

De ebitda komt over 2016 naar verwachting uit op 38,5 miljoen, een daling van 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Die is volgens Beter Bed vooral toe te schrijven aan de lagere omzet in Duitsland, de hogere kosten in Nederland en de resultaten van Sängjätten, de Zweedse branchegenoot die in juni werd overgenomen.

Beter Bed heeft momenteel ruim twaalfhonderd winkels in acht landen. Ongeveer twee derde van de omzet wordt buiten Nederland gerealiseerd.

Reacties