​Auping wil bedden gaan leasen

Auping wil dit jaar gaan testen met het leasen van bedden. De fabrikant hoopt op die manier een stap zetten in zijn zogenoemde cradle-to-cradlemodel, waarbij alle grondstoffen moeten worden hergebruikt. Dat zegt topman Aart Roos tegenover NUzakelijk.

Leasen zorgt er volgens Roos voor dat Auping eigenaar blijft van het product en daarmee ook van de grondstoffen. “Lekker slapen wordt een service, de consument gaat betalen voor gebruik in plaats van bezit”, stelt hij. Als een bed aan het eind van zijn levensduur is, haalt Auping het weer op om te recyclen.

De beddenfabrikant wil ‘slapen als een service’ zowel aan consumenten als bedrijven aanbieden. Daarvoor wordt gezocht naar partners. Zo levert Auping al boxsprings aan Landal GreenParks, waarvan de matrassen aan het einde van de levensduur worden gerecycled.

De vakantieparkenexploitant is volgens Roos een van de bedrijven die inziet dat bezit niet per se nodig is, maar dat betalen voor het gebruik ook mogelijk is. Dat kan bijvoorbeeld door lig-uren of slaapgenot in te kopen. “Het zou mooi zijn als we dit idee straks ook bij de consument thuis kunnen gaan testen”, aldus de ceo.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!